Bättre munhälsa med tandimplantat i Stockholm

Om du har en tand eller flera tänder som inte går att rotfylla finns det ett modernt alternativ. Konsultera en tandläkare som gör tandimplantat i Stockholm.

Tandhälsan i vårt land har ständigt förbättrats sedan början av 1900-talet. Vid den tiden kunde människor gå med gluggar i munnen, vilket självklart gjorde att maten inte blev tillräckligt tuggad. Vi kan räkna med att detta ledde till allvarliga problem för kroppen i övrigt och matsmältningsorganen i synnerhet.

Under andra hälften av 1900-talet gjorde “fluortanten” sin entré. Plötsligt fick barn inte längre hål i sina tänder. Men det gjorde inte tandläkaren arbetslös. Hon eller han tog hjälp av specialutbildade tandhygienister som tog bort plack och tandsten från tänderna. På det sättet kunde tandlossning undvikas. Men trots all förbättrad tandhälsa har det inte gått att undvika att tänder ger sig iväg eller behöver rotfyllas.

Ny tand med tandimplantat i Stockholm

Det finns en rad skäl till att tänder måste ersättas. Sötsaker, rökning och snus får räknas till tändernas värsta fiender. Om tänderna saknar besök från tandborste och tandtråd, kommer de till slut att ge upp. Att ersätta förlorade egna tänder med bryggor eller löständer är möjligt men kan inte sällan ge praktiska problem. Munhålan förändras och garnityret hänger inte riktigt med och kan vara omständligt att dagligen sköta. Med ett tandimplantat i Stockholm erbjuds en bättre lösning.

Idag är det möjligt att fästa tänder i käkben. Operationen börjar med att en titanskruv fästs. Kroppen är hygglig mot titan som inte stöts bort. Titanskruvar blir en bas för nya tänder och de tänderna kommer att fungera precis som de egna. Och självklart kommer utomstående inte att se någon skillnad på färg eller annat. Men är operationen smärtfri och utan kostnad? Det gör inte ont att operera in ett implantat, men själva ingreppet täcks endast delvis av tandförsäkring.